[♦𝗞𝗔𝗞𝗢 𝗥𝗔𝗗𝗜𝗧𝗜 𝗗𝗢 𝟭𝟱.𝟭𝟬. | 𝗞𝗔𝗞𝗢 (𝗡𝗘)𝗥𝗔𝗗𝗜𝗧𝗜 𝗡𝗔𝗞𝗢𝗡 𝟭𝟱.𝟭𝟬.♦]

[𝗨𝗦𝗨𝗦𝗥𝗘𝗧 𝗡𝗢𝗩𝗢𝗝 𝟮𝟬𝟮𝟭./𝟮𝟬𝟮𝟮. 𝗔𝗞𝗔𝗗𝗘𝗠𝗦𝗞𝗢𝗝 𝗚𝗢𝗗𝗜𝗡𝗜]

[●𝗗𝗢𝗗𝗝𝗘𝗟𝗔 𝗣𝗥𝗔𝗩𝗔 𝗡𝗔 𝗥𝗔𝗗●] 𝗽𝗼𝘀𝗿𝗲𝗱𝗼𝘃𝗮𝗻𝗷𝗲𝗺 𝗦𝘁𝘂𝗱𝗲𝗻𝘁𝘀𝗸𝗼𝗴 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝘀𝗮
PROČITAJTE (PAŽLJIVO) ODGOVOR/E NA TRI NAJČEŠĆA PITANJA OVIH DANA:
❶- 𝗣𝗥𝗔𝗩𝗢 𝗡𝗔 𝗥𝗔𝗗 𝗡𝗔𝗞𝗢𝗡 𝟭𝟱.𝟭𝟬.𝟮𝟬𝟮𝟭. (𝗞𝗔𝗗𝗔? 𝗞𝗔𝗞𝗢?)

❷- 𝗣𝗥𝗔𝗩𝗢 𝗡𝗔 𝗥𝗔𝗗 𝗨 𝗡𝗢𝗩𝗢𝗝 𝗔𝗞𝗔𝗗𝗘𝗠𝗦𝗞𝗢𝗝 𝗚𝗢𝗗𝗜𝗡𝗜 𝟮𝟬𝟮𝟭./𝟮𝟬𝟮𝟮.

❸- 𝗣𝗥𝗔𝗩𝗢 𝗡𝗔 𝗥𝗔𝗗 𝗡𝗔𝗞𝗢𝗡 𝗗𝗜𝗣𝗟𝗢𝗠𝗜𝗥𝗔𝗡𝗝𝗔

Poštovani studentice i studenti!
Obzirom da pravo na rad za akademsku godinu 2020./2021. od strane nekih fakulteta još uvijek nije regulirano, za te studente nije moguće izdati Ugovor za rad za razdoblje nakon 15.10.2021.
Dakle, Ugovor mogu dobiti (u Studentskom servisu ili putem web modula sami izdati) samo za rad do 15.10.2021.
Nakon tog datuma ukoliko upišu narednu godinu i fakultet im dodjeli prava koja su nam vidljiva kroz Informacijski sustav studentskih prava (ISSP) za razdoblje od 16.10.2021. do 31.10.2021. dolaze po novi Ugovor i dalje, prema potrebi i za naredne mjesece.***𝗩𝗔𝗭𝗡𝗢 (𝗽𝗼𝗴𝗹𝗲𝗱𝗮𝗷 𝗱𝗼𝗹𝗷𝗲)
U suprotnom, nakon 15.10.2021. 𝗻𝗲 𝘀𝗺𝗶𝗷𝘂 više raditi i čine prekršaj.
Cijeli ovaj postupak sukladan je članku 10. stavku 6. Zakona*, status studenta na visokom učilištu utvrđuje se uvidom u elektroničke evidencije podataka o studentima u Informacijskom sustavu visokih učilišta (ISVU) i Informacijskom sustavu studentskih prava (ISSP).

𝗦𝗹𝗶𝗷𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗻𝗮𝘃𝗲𝗱𝗲𝗻𝗼𝗴𝗮, 𝘀𝗮𝗺𝗼 𝘂𝘃𝗶𝗱𝗼𝗺 𝘂 𝘀𝘂𝘀𝘁𝗮𝘃 𝗜𝗦𝗦𝗣 𝘂𝘁𝘃𝗿𝗱𝗶𝘁𝗶 ć𝗲 𝘀𝗲 𝗱𝗮 𝗹𝗶 𝗶𝘀𝗽𝘂𝗻𝗷𝗮𝘃𝗮𝘁𝗲 𝘂𝘃𝗷𝗲𝘁𝗲 𝘇𝗮 𝗼𝗯𝗮𝘃𝗹𝗷𝗮𝗻𝗷𝗲 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗲𝗻𝘁𝘀𝗸𝗶𝗵 𝗽𝗼𝘀𝗹𝗼𝘃𝗮.
Studentski servis svakodnevno ažurira podatke i dodjeljuje pravo na rad onim studentima kojima je to fakultet odobrio i podatke posla u ISSP.
𝗜𝗭𝗨𝗭𝗘𝗧𝗔𝗞 su “studenti” ili kako ih Zakon naziva -druga osoba- koja je završila studij i kojoj će pravo na rad biti dodijeljeno najdulje do kraja akademske godine u kojoj je završila studij ili do isteka razdoblja od tri mjeseca od završetka studija.
U svrhu dodjele prava za obavljanje studentskih poslova -druga osoba- u Studentski servis donosi presliku Potvrde iz koje je vidljiv datum završetka studija i original samo na uvid.
[NIJE MOGUĆE] retroaktivno ostvarivati studentska prava, odnosno nakon gubitka statusa studente nije moguće naknadno učlanjenje u Studentski servis

***𝗭𝗮 𝗻𝗮𝘀𝘁𝗮𝘃𝗮𝗸 𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗻𝗮𝗸𝗼𝗻 𝟭𝟱.𝟭𝟬.𝟮𝟬𝟮𝟭. 𝗺𝗼ž𝗲 𝘀𝗲 𝗸𝗼𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝘁𝗶 𝗶𝘀𝘁𝗶 𝗨𝗴𝗼𝘃𝗼𝗿 𝘂 𝗸𝗼𝗷𝗶 𝗽𝗼𝘀𝗹𝗼𝗱𝗮𝘃𝗮𝗰 𝗽𝗿𝗶𝗹𝗶𝗸𝗼𝗺 𝗽𝗼𝗽𝘂𝗻𝗷𝗮𝘃𝗮𝗻𝗷𝗮 𝘂𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗿𝗮𝘇𝗱𝗼𝗯𝗹𝗷𝗲 𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗱𝗼 𝟯𝟭.𝟭𝟬.𝟮𝟬𝟮𝟭. (𝗦𝗔𝗠𝗢 𝘂𝗸𝗼𝗹𝗶𝗸𝗼 𝘀𝘂 𝘃𝗮𝗺 𝗽𝗿𝗮𝘃𝗮 𝘇𝗮 𝗿𝗮𝗱 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝘇𝗲𝗻𝗮 𝘇𝗮 𝗮𝗸𝗮𝗱𝗲𝗺𝘀𝗸𝘂 𝗴𝗼𝗱𝗶𝗻𝘂 𝟮𝟬𝟮𝟭/𝟮𝟬𝟮𝟮.)